5 cazuri de sfidare a legislatiei frontaliere

5 cazuri de sfidare a legislației frontaliere

În ultimele 24 de ore, angajaţii Poliţiei de Frontieră au contracarat mai multe cazuri de încălcare a regimului de frontieră, în care 6 moldoveni au fost amendaţi contravenţional pentru pescuit sau colectare de bunuri feroase ilegal, iar doi irakieni pentru odihnă în zona de frontieră, fără permisiunea de aflare în zonă.

În primele cazuri, trei cetăţeni ai Republicii Moldova cu vârste cuprinse între 39 şi 65 de ani au fost reţinuţi de către poliţiştii de frontieră în ariile de responsabilitate ale Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Brânza, Soroca şi Cahul, pentru încălcarea regimului de frontieră, prin practicarea ilegală a pescuitului. Acestora li s-au întocmit procese verbale şi aplicate amenzi în mărime de 10 u.c., pentru fiecare. Alţi trei moldoveni au fost prinşi de inspectorii Sectorului Poliţiei de Frontieră Leuşeni în timp ce colectau metale în zona de frontieră, tentativa acestora fiind calificată drept delapidare de bunuri. Bărbaţii s-au ales cu căte o amendă, în mărime de 200 lei, pentru încălcarea regimului zonei de frontieră.

La fel, în data de 12 martie, ofiţerii de investigaţii ai Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Frăsineşti şi Valea Mare, în vederea valorificării unei informații operative, au demarat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în perimetrul satului Grozeşti, raionul Nisporeni. În rezultat, la 50 metri de hotar, au fost descoperite trei persoane, care şi-au justificat prezenţa în zona de frontieră ca fiind la odihnă. Polițiștii de frontieră au stabilit că bărbații sunt doi cetăţeni ai Irakului, cu vârste de 23 şi 32 de ani, şi un moldovean de 31 de ani.
În privinţa persoanelor reţinute au fost întocmite procese verbale contravenţionale în baza art. 332, al. 1 Cod contravenţional (Încălcarea regimului frontierei de stat, a regimului zonei de frontieră, a regimului punctelor de trecere a frontierei de stat şi a regulilor de trecere a frontierei de stat).

NOTĂ: Poliţia de Frontieră face apel către toţi doritorii de a se afla în zona de frontieră ca aceștia să manifeste o atitudine conştiincioasă faţă de regulile existente, pentru a avea acces legal şi a nu crea divergenţe în raport cu poliţiştii de frontieră.