A 57-a sesiune a Comisiei pentru Narcotice

13 martie 2014 – Ziua de astăzi marchează începutul segmentului de nivel inalt al Comisiei privind stupefiantele ( CND ), sesiunea 57 , la sediul ONU din Viena , Austria ,unde de saptamana viitoare (17-21 martie ), vor fi discutate cateva probleme legate de acest subiect . Printre acestea se adresează consumului de droguri printr-o abordare bazată pe sănătate , eforturile regionale pentru a reduce introducerea de droguri ilegale , punerea în aplicare a tratatelor internaționale de control al drogurilor , provocarea reprezentată de noi substanțe psihoactive si multe altele .
Yury Fedotov , directorul executiv al UNODC , urandu-le bun venit unei serii de demnitari , experți , factori de decizie politica și tuturor participanților precizeaza că , deși participanții pot reflecta pe mai multe succese ale eforturilor lor comune , trebuie de asemenea, sa se depuna un efort mai mare. „Cultivarea , producerea , traficul și consumul ilicit de droguri continuă să reprezinte o amenințare majoră pentru sănătatea oamenilor de pretutindeni , precum și pentru stabilitatea și dezvoltarea durabilă a unui număr de țări și regiuni întregi „, a adăugat el . Întâlnirea din acest an și revizuirea segmentului de nivel inalt CND , corpul principal al ONU care se ocupă droguri ilicite, sunt un punct de reper important pe drumul sesiunii speciale a Adunării Generale în 2016 , care va aborda starea actuală a problemei drogurilor la nivel mondial .
La deschidere Regina Sylvia a Suediei , în calitate de patron al Fundației Mentor , a cerut guvernelor din întreaga lume sa reduca disponibilitatea de droguri , în scopul de a proteja viața copiilor , în conformitate cu drepturile lor recunoscute , și să isi aminteasca faptul că „nu ne putem permite să ne pierdem copiii” . Mai târziu , un grup de aproximativ 40 de tineri din toată lumea și-a exprimat angajamentul de a lua parte la abordarea problemei drogurilor într-un mod onest și deschis , și a solicitat statelor membre să continue să lucreze cu ei pe probleme cruciale pentru sănătatea si bunăstarea lor.
Statele membre recunosc importanța celor trei convenții principale care se ocupă cu utilizarea și traficul de droguri printr-o declarație politică și un plan de acțiune privind cooperarea internațională în 2009 . Această sesiune CND va revizui punerea în aplicare realizata până în prezent de ambelor instrumente, cu scopul de a continua aplicarea unei strategii integrate și echilibrate pentru a contracara problema drogurilor la nivel mondial .