Arestari pentru trafic de droguri de mare risc

 DIICOT 004

  Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate au desfăşurat mai multe activităţi pe linia combaterii infracţiunilor de trafic de droguri.

    Procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de numiţii GHEORGHE MARIAN,  sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de risc, VLĂDESCU AUREL CONSTANTIN şi STRÎMBEANU IONUŢ sub aspectul complicităţii la săvârşirea infracţiunii de trafic internaţional de droguri de risc şi trafic de droguri de risc.

    În cauză există suspiciunea rezonabilă că inculpaţii au procurat şi introdus pe teritoriul României droguri de risc din Spania.

    Astfel, în data de 18 ianuarie inculpatul GHEORGHE MARIAN a fost prins în flagrant în zona autogării Militari din municipiul Bucureşti, având asupra sa cantitatea de aproximativ 2,476 kilograme cannabis care a fost achiziţionată din Barcelona – Spania de către numitul STRÎMBEANU IONUŢ şi care era destinată vânzării pe teritoriul României.

    Procurorii D.I.I.C.O.T – Structura Centrală au luat măsura preventivă a reţinerii faţă de cele trei persoane urmând a fi solicitată instanţei arestarea preventivă.

     Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Operaţiuni Speciale.

     Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

sursa: diicot