Camatari retinuti

Patru persoane care făceau parte dintr-o grupare infracţională suspectată că oferea bani cu camătă şi cerea taxe de protecţie în Turda şi Câmpia Turzii (judeţul Cluj) au fost reţinute, miercuri, de către poliţişti, în urma unor percheziţii.

Conform unui comunicat remis, miercuri, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj-Napoca şi procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Cluj au destructurat o reţea infracţională, bănuită că oferea bani cu camătă şi cerea taxe de protecţie.

Poliţiştii şi procurorii, sprijiniţi de luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Cluj, au făcut, miercuri, percheziţii domiciliare la locuinţele a cinci persoane, cu vârste între 25 şi 39 de ani.

„Membrii grupării infracţionale sunt bănuiţi că pe raza municipiilor Turda şi Câmpia Turzii ofereau bani cu dobândă (camătă) şi exercitau violenţe şi ameninţări asupra mai multor deţinători de localuri publice în vederea impunerii unor taxe de protecţie. În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe arme deţinute de către membrii grupării, contrar prevederilor legale în vigoare”, se arată în comunicatul citat.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Cluj au fost conduse în vederea audierii 20 de persoane. În urma probatoriului administrat în cauză, procurorii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de patru persoane, acestea urmând a fi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă.