Captura impresionanta de droguri in Caras Severin.

Captura impresionanta de droguri in Caras Severin.

Trei francezi retinuti dupa ce vindeau droguri de mare risc ca la piata

 

Captura impresionanta de droguri in Caras Severin.Trei francezi retinuti dupa ce vindeau droguri de mare risc ca la piata

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus în data de 12 august măsura reținerii pentru 24 de ore față de trei tineri francezi, cu vârste între 29 și 32 de ani, sub acuzația de săvârșire a infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc și deținere de droguri de risc și de mare risc pentru consum propriu, fără drept.

     Din probele administrate în dosar, rezultă suspiciunea rezonabilă că în data de 12.08.2014, pe parcursul desfăşurării festivalului de muzică electronică în loc. Stăncilova, jud. Caraş Severin, inculpații Savidan Lucile, Mindeau Fabien Roger și Piton Gwenael Jean Michel au vândut droguri de risc şi mare risc participanţilor la festival şi au deţinut – pentru vânzare şi pentru consum propriu – asupra lor şi în interiorul autoturismului pe care îl foloseau importante cantităţi de droguri de risc şi mare risc.

    Cei trei tineri au fost prinși în flagrant în timp încercau să vândă mai multe doze ce păreau a fi LSD, în timpul unei acțiuni pe linia prevenirii și combaterii traficului ilicit de droguri pe raza județului Caraș-Severin, desfășurată în perioada 11-12 august a.c., de către poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara – Serviciul Antidrog şi cei din cadrul S.C.C.O. Caraş-Severin.

    Cu ocazia percheziționării autoturismului, înmatriculat în Franța, au fost găsite 70 de grame de haşiş, 10 grame de cannabis, 34 de flacoane ce conţineau clorhidrat de metadonă lichidă şi două flacoane în care se afla substanţă lichidă posibil a fi LSD, din care puteau fi preparate aproape 200 de doze. Asupra tinerilor au fost gățiți și 23.000 de lei şi 585 de euro, bani susceptibili a proveni din vânzarea de droguri.

    Cei trei inculpați vor fi prezentați astăzi Tribunalului Timiș cu propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

    Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de  Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

sursa: diicot