D.I.I.C.O.T

   CANABIS

    Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Serviciul Teritorial Târgu Mureș, împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureș, având suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale – IGPR, au stopat activitatea infracțională a unei persoane suspectată pentru comercializarea de cannabis obținut dintr-o plantație improvizată în curtea casei sale din Sângeorgiu de Mureș.

     La percheziția domiciliară care a fost efectuată în dimineața acestei zile de procurori și polițiști, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Mureș, în curtea casei inculpatului Bundi Mihaly au fost găsite șase plante asemănătoare plantei de  cannabis, cultivate în grădina de legume din fața casei. Patru dintre aceste plante erau ajunse la maturitate, având o înălțime de 250 cm, iar alte două aveau o înălțime de 50-60 cm. După recoltarea lor, s-a ajuns la o masă verde vegetală de 4,700 kg.

    Totodată la percheziționarea autoturismului inculpatului  au fost găsite pe bancheta din spate, în interiorul unei lădițe cu ustensile de pescuit, trei pliculețe transparente în care se aflau fragmente vegetale asemănătoare ca formă și miros cannabisului.

    De asemenea, față de inculpat există suspiciunea rezonabilă că în data de 8 august a vândut unei persoane 2,2 grame de cannabis în amestec cu tutun, contra sumei de 100 de lei.

    În data de 13 august, procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Târgu Mureș au dispus reținerea inculpatului Bundi Mihaly pentru 24 de ore sub acuzația de comitere a infracțiunii de trafic de droguri de risc și l-au prezentat instanței de judecată cu propunerea de emitere a mandatului de arest la domiciliu, începând cu data de 14 august.

    Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de  Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

sursa: diicot