DIICOT

Canabis plante

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucureşti împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române – Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Ilfov, având suportul de specialitate  al Direcţiei Operaţiuni Speciale au desfăşurat mai multe activităţi în vederea destructurării unei grupări specializate în trafic ilicit de droguri de risc (cannabis).

    În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna iulie 2014, persoanele cercetate au deţinut şi traficat pe raza municipiului Bucureşti, diferite cantităţi de droguri de risc.

    Astfel, în data de 21.09.2014, inculpaţii GAVRILIU SERGIU şi TOMA OVIDIU COSTIN au fost depistaţi  pe raza judeţului Ilfov în timp ce deţineau în vederea traficării cantitatea de aproximativ 58,75 kg. masă verde cannabis (33 plante mature), cannabis cultivat într-o plantaţie out-door, precum şi cantitatea de aproximativ 230 grame cannabis uscat.

    De asemenea  inculpatul LENGHEL TUDOR, ulterior datei menţionate,  a deţinut şi  vândut cantitatea de aproximativ 120 grame cannabis uscat.

    Procurorii D.I.I.C.O.T au dispus măsura reţinerii faţă de cei trei inculpaţi, iar  Tribunalul  Bucureşti a luat  măsura arestării preventive a acestora.

    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

sursa: diicot