DIICOT

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul BCCO Alba Iulia, Poliţiei Municipiului Turda şi Poliţia Oraşului Baia de Arieş având suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale au efectuat un număr de 11  percheziţii pe raza judeţelor Cluj, Alba şi a municipiului Turda, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializată în trafic de droguri de mare risc si droguri de risc.

        Procurorii D.I.I.C.O.T –  S.T Alba Iulia au dispus începerea urmăririi penale faţă de 11 inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunilor prevăzute de art. art. 367 alin. 1 C. pen., art. 16 al. 1 din Legea nr. 194/2011 şi art. 2 alin. 1 si 2 din  Legea 143/2000.

        În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada decembrie 2013 şi până în prezent, inculpaţii au procurat diferite cantităţi de droguri de risc şi de mare risc( XLR 11, AKB – 48,4MEC –  substanţe psihoactive noi (etnobotanice) în înţelesul deciziei 2005/387/JAI a Consiliului din Raportul anual 2013 al EMCDDA/ Europol  şi  cannabis),  pe care le-au comercializat pe raza municipiilor Baia de Arieş, Turda, Câmpeni  şi Cluj Napoca.

        Până în prezent  a fost ridicată de la inculpaţi cantitatea de aproximativ 3 kg de droguri de risc şi de mare risc şi  dispozitive folosite pentru cântărirea acestora.

         În cauză au fost identificaţi până în prezent  200 de consumatori.

        Procurorii D.I.I.C.O.T au dispus măsura reţinerii faţă de cei 11 inculpaţi, urmând a fi solicitată instanţei măsura arestării preventive.

        Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Brigăzii Mobile de Jandarmi Cluj – Napoca şi S.A.S. Alba Iulia.

        Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală,  precum și de prezumția de nevinovăție.

sursa: diicot