DIICOT

 DIICOT Mascatii

  Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Gorj împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au efectuat în data de 05 ianuarie 2015 mai multe percheziţii domiciliare pe raza judeţului Gorj, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializată în comiterea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

   În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul  2012, membrii grupării au constituit un grup infracţional organizat, având ca scop identificarea, în zona de sud-vest  a judeţului Gorj, a unor tinere, inclusiv minore,  cu probleme familiale (familii dezorganizate, copii minori în întreţinere sau care aveau pregătire precară), pe care, sub pretextul că le oferă un loc de muncă, le transportau pe teritoriul Austriei – Viena, unde erau obligate să practice  prostituţia.

    În acest sens, în prealabil, o parte din membrii grupării se ocupau de găsirea unor locaţii în Viena, în cartiere unde se putea practica prostituţia în timp ce alţi membri ai grupării organizau activităţile de racolare a tinerelor pentru a fi transportate în Austria în scopul exploatării sexuale.

    Sumele de bani obţinute din activitatea de prostituţie erau însuşite de către suspecţi şi folosite pentru achiziţionarea unor autoturisme şi imobile.

    Procurorii D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Gorj au luat măsura preventivă a reţinerii faţă de un număr de 4 inculpaţi, urmând a fi solicitată Tribunalului Gorj arestarea preventivă a acestora.

    Suportul de specialitate a fost asigurat de către Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

sursa: diicot