DIICOT

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucureşti  împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti-Serviciul Antidrog  au efectuat, la data de 16.03.2015,  20 percheziţii domiciliare  pe raza municipiului Bucureşti, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea a trei grupări  infracţionale organizate ( “Ştoacă”,”Toboşarii” şi “Brutaru”) specializate în traficul de droguri de mare risc.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada septembrie  2014- martie 2015, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, membrii grupării au comercializat importante cantităţi de heroină către consumatori din municipiul Bucureşti, în special de pe raza sectorului 5.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare, au fost găsite şi ridicate aproximativ 98 doze de heroină porţionate în vederea vânzării, 10 grame heroină, peste 100 comprimate metadonă şi sume de bani provenite din vânzarea de droguri,respectiv, 1500 lei, 275 euro şi 100 USD.

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucureşti  au luat măsura preventivă a reţinerii faţă de 13 inculpați urmând a fi prezentați  Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Brigazii Speciale de Intervenţie „Vlad Ţepes” a Jandarmeriei.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

 

sursa: diicot