DIICOT

Heroina

  Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara  împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara  au destructurat un grup infracţional organizat specializat în traficul internaţional de droguri de mare risc pe relaţia Turcia – Albania – Italia via Bulgaria – România  reuşind  capturarea cantității totale de 4,5 kilograme heroină.

     La data de  25.03.2015  s-a efectuat o acţiune de prindere în flagrant a doi cetăţeni sârbi, de origine albaneză, care transportau disimulat într-un autoturism cantitatea de 4,5 kilograme heroină, valoarea de piaţă fiind de aproximativ 250.000 euro.

    Având în vedere gradul ridicat de puritate al heroinei suspecţii urmau să o amestece cu substanţe compatibile în vederea comercializării.

    Procurorii D.I.I.C.O.T -Serviciul Teritorial Timişoara  au luat măsura preventivă a reţinerii faţă de cele doua persoane urmând a fi solicitată instanţei arestarea preventivă.

    Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Operaţiuni Speciale Timişoara şi Serviciul Român de Informaţii.

    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

sursa: diicot