DIICOT

pastile blister

   Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Gorj  împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul  Brigăzii de Combate a Criminalităţii Organizate Craiova – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj au efectuat la data de 16.07.2015,  un număr de 14 percheziţii domiciliare  pe raza județelor Gorj, Mehedinţi, Dolj, Cluj, Timiş şi municipiului Bucureşti în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în traficul de droguri de risc.

    În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2014-2015, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, membrii grupului infracţional organizat  au procurat ilegal atât din România, cât şi din Republica Serbia şi Bulgaria  medicamente cu efecte psihoactive pe care le-au comercializat pe raza judeţelor Mehedinţi şi Gorj, cu sume cuprinse între 25-60Ron/cutie, în raport de concentraţia comprimatelor.

    Din probatoriul administrat în cauză s-a stabilit că activitatea infracţională era structurată pe paliere, începând cu procurarea, distribuirea, vânzarea şi transportul acestor medicamente din România în Norvegia, unde erau comercializate    prin intermediul membrilor grupului.

    S-a stabilit că membrii grupului  procurau drogurile de risc  de la dealeri de medicamente care la rândul lor le obţineau de la diferite depozite de medicamente din România. Ulterior, medicamentele  erau  distribuite către alţi membri ai grupului infracţional ce îsi desfăşura activitatea infracţională pe raza judeţelor Mehedinţi şi Gorj  şi care asigurau  finanţarea şi apoi transportul în afara ţării.

    Cu ocazia percheziţiilor domiciliare, au fost găsite şi ridicate 55.000 de comprimate de medicamente având în componență substanțe cu efect psihoactiv, 200.000 de țigarete fără timbru fiscal, 30.000 de lei, precum și o armă cu glonț de calibru 8 mm.

    Suportul de specialitate a fost asigurat de către  Serviciul Român de Informaţii.

    Acţiunea a fost realizată cu sprijinul  ofiţerilor de poliţie judiciară  din cadrul BCCO Craiova, BCCO Timişoara, BCCO Cluj şi  BCCO  Bucureşti.

    Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul   IPJ GORJ.

    Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

sursa: diicot