DIICOT

   Canabis pliculet

  La data de 18.09.2015, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Dâmboviţa  au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Ghica Niculina, Stângaciu Dănuţ, Pandele Ciprian-Constantin, Tănase Niculae şi Constantin Robert,  pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi introducere în ţară de droguri de risc, fără drept.

  În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada aprilie – septembrie 2015, membrii grupului infracţional au procurat droguri de risc  din Spania, pe care le-au introdus în România, prin intermediul unor firme de transport persoane,  iar ulterior le-au comercializat pe raza municipiului Târgovişte.

    La data de 18 septembrie au fost efectuate 9 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Târgovişte ocazie cu care au fost găsită şi ridicată cantitatea de peste 1,7 de kg. cannabis, un pistol cu gaze, un cântar de precizie şi suma de 3.000 de lei.

    Faţă de inculpaţii Ghica Niculina, Stângaciu Dănuţ, Pandele Ciprian-Constantin, Tănase Niculae şi Constantin Robert  Tribunalul Dâmboviţa a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

    Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul  ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa.

    Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii şi Direcția Operațiuni Speciale.

    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

sursa: diicot