DIICOT

 DIICOT sigla

 Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –  Biroul Teritorial Mehedinți, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți și din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, au prins ieri în flagrant trei persoane în timp ce vindeau droguri de mare risc în parcarea unui hipermarket  din municipiul Craiova.

     În data de 22 septembrie, procurorii DIICOT – BT Mehedinți au dispus începerea urmării penale față de numiții Neacșu Ion Daniel (23 de ani), Logofătu Alexandru Christian (20 de ani) și Mandă Marinel Gelu (23 de ani), iar astăzi au luat măsura reținerii lor pentru 24 de ore  sub acuzația de săvârșire a infracțiunii  de  deținere și vânzare de droguri de mare risc.

    Față de cei trei inculpați există suspiciunea rezonabilă că în data de 22 septembrie au pus în vânzare  901 grame de heroină contra sumei de 40.000 de lei, după ce cu o zi înainte vânduseră acelorași cumpărători o doză de 3 grame de heroină.

    La percheziția efectuată la domiciliul inculpatului Logofătu Alexandru au fost găsite și ridicate încă 60 de grame de heroină.

    Cei trei inculpați reținuți vor fi prezentați astăzi Tribunalului Mehedinți cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 zile.

    Suportul tehnic a fost asigurat de Serviciul Român de Informații.

    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

sursa: diicot