DIICOT

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –  Serviciul Teritorial Suceava au definitivat ancheta în cazul minorei de 17 ani traficată și obligată să se prostitueze în Italia.

    Procurorii DIICOT – ST Suceava au dispus ieri trimiterea în judecată a inculpaților Manovschi Roxana-Iuliana (29 de ani) și Timiș Dumitru (53 de ani), pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.

     Față de inculpata Manovschi Roxana-Iuliana există suspiciunea rezonabilă că, în cursul lunii iunie 2005, a recrutat o minoră în vârstă de 17 ani,  inducând-o în eroare prin false promisiuni privind obţinerea unui loc de muncă bine plătit ca menajeră în Italia. Ulterior inculpata a organizat transportul minorei în localitatea San Donato Milanese, Italia, unde victima a fost preluată şi cazată de concubinul său, inculpatul Timiş Dumitru.

    Victima minoră a fost cazată în apartamentul din Italia în care locuiau cei doi inculpați și apoi a fost obligată, prin constrângere, să practice prostituția la stradă în folosul lor.

    Cazul a fost înaintat spre competentă soluționare magistraților Tribunalului Suceava.

    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

sursa: diicot