DIICOT Bacău

Cocaina 2014

  Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău  împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău au efectuat, la data de 25.02.2015,  17 percheziţii domiciliare  pe raza municipiilor Bacău, Roman şi a oraşului Buhuşi în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale organizate specializată în traficul de droguri de mare risc și de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

    În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2013-2015, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, membrii grupării au procurat şi comercializat pe raza judeţelor Bacău  şi  Neamţ, droguri de mare risc  și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, contra sumei de 80 lei/gram.

    Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că membrii grupării comercializau cantităţi importante de droguri, uneori şi peste 80 de doze pe zi.

    La sediul Direcţiei de  Investigare a Infracţiunilor de  Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au fost aduse în vederea audierii un numar de 17  persoane, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză.

    Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii, Direcţia Operaţiuni Speciale şi Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă.

    Acţiunea a fost realizată  cu  sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău şi a  Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bacău.

    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

sursa: diicot