DIICOT – BCCO Bucuresti

   Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial București împreună cu polițiștii din cadrul B.C.C.O. București și S.C.C.O. Ilfov efectuează acte de urmărire penală într-o cauză având ca obiect infracțiunile de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată,  prev. și ped. de art. 2 alin. 1 și 2 din Legea 143/2000, cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen.

     În fapt, la data de 17.08.2015 s-a procedat la organizarea unei acţiuni de prindere în flagrant a inculpatei R.M.C., aceasta fiind depistată după ce a remis persoanelor autorizate de procurorii D.I.I.C.O.T., cantitatea de aproximativ 500 grame heroină contra sumei de 11.000 euro.

    În baza mandatului de percheziţie emis în cauză s-a procedat la efectuarea unei percheziţii domiciliare la adresa din Bucureşti, ocazie cu care au mai fost găsite încă 2 pachete ce conţineau o substanţă pulverulentă, de aproximativ 1 kg heroină, cu o valoare de piață de 55.000 euro.

    Cercetările au fost extinse și față de suspecta E.F.C. pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată, prev. de art. 2 alin. 1, 2 din Legea 143/2000 cu aplic. art. 35 alin. 1 C.pen.

    La data de 18.08.2015, prin ordonanţă, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpata R.M.C., prin ordonanța nr. 1946/D/P/2015 s-a dispus luarea măsurii preventive a reținerii pe o durată de 24 ore, iar prin referatul din aceeași dată s-a propus Tribunalului București arestarea preventivă pentru o perioadă de 30  zile, a inculpatei.

    Procurorii au beneficiat de suportul Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

    Suspecții beneficiază de prezumția de nevinovăție, în conformitate cu prevederile art. 4 C.proc.pen.

sursa: diicot