DIICOT Caraş Severin

Tigari Contrabanda

  Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Caraş Severin   împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate  Caraş- Severin şi  Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timişoara au efectuat, la data de 17.02.2015, un număr de 35 percheziţii domiciliare pe raza judetelor Caraş-Severin şi Timiş, în cadrul unei acţiuni care vizează destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu ţigări.

    În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2014, suspectul M.G. a constituit un grup infracţional organizat, care a desfăşurat o activitate de amploare pe segmentul pieţei negre a produselor accizabile.

    Activitatea infractională a grupării a fost structurată pe trei mari paliere.

    Astfel, liderul grupului a creat un segment responsabil cu aprovizionarea, un palier responsabil cu transportul şi depozitarea precum şi palierul de distribuţie stradală.

    Din probele administrate în cauză, rezultă că  activitatea grupării se desfăşura dupa anumite reguli, în sensul că erau evitate contactele directe între membri  grupului, legătura fiind asigurată de către lider.Erau folosiţi termeni codaţi pentru a comunica trasee, locuri de depozitare sau de distribuire a mărfii, asigurarea transporturilor prin folosirea de antemergători şi staţii de emisie recepţie.

    În cauză, există suspiciunea rezonabilă că membrii grupării au traficat peste 77.000 pachete de ţigări.

    La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Caraş-Severin vor fi aduse, în vederea audierii,  un număr de 30 de persoane.

    Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Caraş-Severin.

    Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş Severin şi al Inspectoratului  de Jandarmi Caraş-Severin şi Timiş.

    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

sursa: diicot