DIICOT Craiova

La data de 16.06.2016 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova  împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, au efectuat un număr de 20 de percheziţii domiciliare pe raza județului Dolj, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea a două grupări infracţionale organizate, specializate în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, vânzarea de produse  susceptibile de a avea efecte psihoactive și trafic de minori.

    În cauză există suspiciunea rezonabilă că  inculpaţii Adreana Dragoş Florentin şi Dedu Veronica au procurat seminţe de canabis, pe care le-au cultivat şi le-au recoltat în parte în vederea comercializării către diverşi tineri consumatori şi studenţi din cadrul unei universităţi de pe raza municipiului Târgovişte, fiind ajutaţi în activitatea infracţională de către inculpaţii Dinu Ionuţ Viorel Filipescu Horia Mihai şi de către suspectul  A. G. C.

    La data de 16 iunie 2016, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Dâmboviţa  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmboviţa au efectuat un număr  de 6 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Târgovişte, municipiului Moreni, şi a judeţului Dâmboviţa.

    Urmare a efectuării percheziţiilor domiciliare, la domiciliul inculpatului Adreana Dragoş Florin au fost găsite şi ridicate 34 plante  de cannabis, din care 17 plante recoltate şi uscate parţial, respectiv 17 plante imature verzi.

    De asemenea, la domiciliul inculpatei Dedu Veronica au fost găsite şi ridicate  în vederea examinării 8 plante de cannabis imature verzi.

    Inculpaţii urmeaza să fie prezentaţi  Tribunalului Dâmboviţa cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

    Suportul de specialitate  a fost asigurat de către Direcţia de Operaţiuni Speciale.

    Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploiești precum și a jandarmilor.

    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

sursa: diicot