DIICOT Craiova

La data de 16.06.2016 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova  împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, au efectuat un număr de 20 de percheziţii domiciliare pe raza județului Dolj, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea a două grupări infracţionale organizate, specializate în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, vânzarea de produse  susceptibile de a avea efecte psihoactive și trafic de minori.

     În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada noiembrie 2015 – iunie 2016, membrii grupărilor au comercializat, în municipiul Craiova, droguri de risc şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

    De asemenea, suspecţii au racolat mai multe minore, pe care le-a obligat să vândă droguri şi să întrețină raporturi sexuale.

    Cu ocazia percheziţiilor domiciliare, au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 300 de pliculețe conținând substanțe psihoactive, o pungă conținând circa 20 grame de substanță vegetală psihoactivă, 19 comprimate de Xanax, 14 comprimate de Cipralex, 2 țigarete confecționate artizanal conținând substanță vegetală psihoactivă, 10 telefoane mobile, 3 laptopuri şi suma de 2.976 de lei.

    La sediul DIICOT-S.T.Craiova au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 15 persoane.

    Acţiunea a fost realizată cu sprijinul  ofiţerilor de poliţie judiciară  din cadrul Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, Mehedinţi, Gorj şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

    Suportul de specialitate a fost asigurat de către  Direcția Operațiuni Speciale.

    Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

sursa: diicot