DIICOT-Structura Centrală

La data de 02.03.2015, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, au luat măsura preventivă a reţinerii faţă de inculpatul MOHAMED ABDIGANI ALI, cetăţean danez de origine somaleză, pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la săvârşirea infracţiunii de trafic internaţional de droguri de mare risc, prev. de art. 47 C.p. rap. la art. 3 alin. 1, 2 din Legea 143/2000 şi trafic de droguri de mare risc, prev. de art. 2 alin. 1, 2 din Legea 143/2000, cu aplic. art. 38 alin. 1 C.p.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în cursul lunii februarie 2015, inculpatul MOHAMED ABDIGANI ALI i-a determinat pe alţi doi inculpaţi, cetăţeni români, să introducă pe teritoriul României cantitatea de aproximativ 31,6 kilograme cathinone şi cathine, drog de mare risc, drogurile fiind expediate din Etiopia printr-un transport aerian pe ruta Etiopia – Grecia- România.

După ce au fost introduse pe teritoriul României, drogurile de mare risc au fost preluate în data de 02.03.2015 de către inculpatul MOHAMED ABDIGANI ALI de la cei doi inculpaţi.

În cauză urmează a fi sesizată instanţa competentă cu propunerea de arestare preventivă.

Cercetările au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia de Operaţiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

sursa: diicot