DIICOT Vaslui

Vaslui_cannabis_1

  La data de  04.10.2015, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vaslui au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a  inculpaţilor Bîgu Tudorel şi Crăciun Petrică pentru  săvârşirea  infracţiunilor  de trafic de minori   şi  trafic de droguri de risc.

      În  cauză, există suspiciunea rezonabilă că  în perioada  mai – iunie 2015, inculpatul Bîgu Tudorel împreună cu inculpatul Crăciun Petrică  au înființat o cultură outdoor de plante cannabis, în curtea unui  imobilul de pe raza comunei Viderei, jud.Vaslui.  S-a reţinut că plantele de cannabis urmau să fie tăiate și  supuse unui proces de uscare, după care cei doi inculpați aveau intenția să le comercializeze către consumatori.

     In sarcina  inculpatului Bîgu Tudorel a  mai fost reținută săvârșirea infracțiunii de trafic de minori, constând în aceea că,  în perioada iulie 2015 până în prezent, a recrutat și a exploatat sexual pe raza judeţului Vaslui, o minoră în vârstă de 16 ani.

     Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuată la domiciliul inculpatului Crăciun Petrică a fost găsită şi ridicată,  în stare naturală,   cantitatea de 14,65 kg plante de cannabis.

     Inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă.

     Suportul tehnic a fost asigurat de către  Direcţia Operaţiuni Speciale.

     Acţiunea a fost realizată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul din cadrul SCCO Vaslui,  Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui  – Serviciul Investigații Criminale și SAS Vaslui.

     Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

sura: diicot