Doi albaiulieni, arestați în dosarul traficului de persoane

Doi albaiulieni, arestați în dosarul traficului de persoane

 

   Doi tineri din Alba Iulia sunt implicați în dosarul de trafic de persoane în care DIICOT și Poliția de Frontieră Timiș au efectuat, luni, percheziții în județele Alba, Timiș și în București. Ambii au fost arestați, unul pentru 30 de zile, celălalt la domiciliu.

   În urma audierilor ce au avut loc la DIICOT Timișoara, Iacob Mihai Radu, de 28 de ani, din Alba Iulia, a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, iar pentru Bogdan Moldovan, în vârstă de 25 de ani, din același municipiu, instanța a dispus arestul la domiciliu. Iacob Mihai Radu este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trei infracţiuni de trafic de migranţi și trei infracţiuni de complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat. Bogdan Moldovan este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, patru infracţiuni de trafic de migranţi, o infracţiune de complicitate la trecere ilegală a frontierei de stat și trei infracţiuni de complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.
”Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus în datele de 31 august și 01 septembrie 2014 reținerea pentru 24 de ore a nouă inculpați, aceștia fiind prezentați instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Judecătorul de drepturi și libertăți al Tribunalului Timiș a admis parțial solicitarea procurorilor DIICOT, dispunând arestarea preventivă față de cinci inculpați (trei pakistanezi și doi români) care constituie nucleul grupării din București. (…) Pentru alți trei inculpați, care îndeplineau în cadrul grupului organizat rolul de transportatori, instanța a dispus măsura arestului la domiciliu”, se arată într-un comunicat de presă. Succint, Iacob Mihai Radu este suspect că ar făcea parte din nucleul grupării de la București, iar Bogdan Moldovan că ar fi fost transportator în această grupare.