Ofițeri de frontieră din R. Moldova și din România, ARESTAȚI preventiv pentru contrabandă cu țigări

Cei trei ofițeri de frontieră din România și R. Moldova, reținuți preventiv pentru sprijinirea unui grup infracțional specializat în contrabanda cu țigări, au fost trimiși în judecată, informeazăDirecția Națională Anticorupție (DNA) din România.

Potrivit sursei citate, în perioada noiembrie-decembrie 2013, inculpații Vasile Iordachi, Iurie Volceanov și Ivan Musteață (ultimii doi ofițeri în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Leova din R. Moldova) au format un grup infracțional specializat în derularea de operațiuni de contrabandă. Acest grup a introdus fraudulos, pe teritoriul României, peste frontiera verde, în perioada decembrie 2013 – mai 2014, diverse cantități de țigări.

Pentru desfășurarea operațiunilor de contrabandă, membrii grupului infracțional l-au contactat, în mod repetat, pe șeful Sectorului Poliției de Frontieră Berezeni, județul Vaslui, acesta din urmă fiind denunțător în cauză, promițându-i sume de bani (50 de euro pentru fiecare cutie) pentru a le facilita trecerea frontierei.

Prejudiciul în acest dosar se ridică la aproximativ 150 de mii de euro. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului din Vaslui cu propunerea de a se menține măsurile preventive dispuse în cauza