Percheziţii în mai multe judeţe

Poliţiştii de la “Crimă Organizată” Timişoara au percheziţionat, în această dimineaţă, locuinţele membrilor unei reţele care a furat datele a mii de carduri de credit din SUA. În paralel, anchetatorii au intrat în 21 locaţii din Timişoara, Drobeta Turnu Severin, Arad şi Hunedoara. Liderii grupării au creat un soft care identifica POS-urile cu vulnerabilităţi, fiind vizate în special cele de la restaurante şi benzinării din SUA. După ce le găseau, cu ajutorul unui alt program informatic, furau datele cardurilor care erau folosite în aceste POS-uri, informaţiile ajungând într-o adresă de mail. De aici, erau create “pachete” de date care erau vândute, cei care cumpărau datele şi parolele fiind cei care clonau cardurile şi apoi le goleau. Suspecţii au avut grijă să primească sume care erau sub pragul de 1.000 de dolari, ca să nu atragă atenţia autorităţilor asupra tranzacţiilor. Unii dintre membrii grupării erau cei care-şi asumau riscul de a încasa banii, primind pentru aceasta până la 40% din sumă.

În cadrul anchetei DIICOT Timişoara liderii grupării au fost identificaţi ca fiind Melicioiu Ionuţ, Robert Vărgatu, Istodor Cristian şi Andrei Velici, toţi din Drobeta Turnu Severin. De asemenea, printre suspecţi se află şi fiica unui fost ofiţer de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Mehedinţi. Sumele de bani obţinute în urma vânzării a peste 6.000 de carduri au fost investite de liderii grupării în maşini de lux – Jaguar, Mercedes ML – sau în locuinţe, care au fost cumpărate pe numele bunicilor sau ale mamelor, încercând astfel să piardă urma banilor.

Când au intrat în una dintre locuinţele suspecţilor, închiriată într-un complex rezidenţial de la marginea Timişoarei, poliţiştii de la “Crimă Organizată” au găsit şi droguri. Cannabisul era la vedere, pe masă.

Sursa: pressalertMAscat