Percheziţii la contrabandişti şi deţinători de arme

Percheziţii la contrabandişti şi deţinători de arme din Suceava

Peste 100 de poliţişti participă la această oră la acţiuni de amploare organizate de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava pentru identificarea mai multor persoane bănuite de furturi, tâlhării, deţinere de arme de foc şi contrabandă cu produse accizabile.

Sunt efectuate 12 percheziţii domiciliare.  Acţiunile sunt desfăşurate cu precădere în localităţile din zona Drumului Naţional 17 pe ruta Suceava – Vatra Dornei, urmând a se obţine material probator în peste 50 de furturi, 5 tâlhării, fapte de contrabandă şi fapte la regimul armelor şi muniţiilor. Este vorba de mai multe grupări infracționale. Una dintre ele este formată exclusiv din minori cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani.  Un adolescent de 14 ani a fost ridicat deja și dus la audieri.

Au descoperit o armă

Suspecții se ocupau cu furtul din locuințe, din societăți comerciale, dar și de pe stradă. Cei vizați ar fi comis 50 de furturi, cinci tâlhării, fapte de contrabandă, dar și fapte care privesc regimul armelor și munițiilor. În timpul perchezițiilor, oamenii legii au găsit într-o locuință din Drăgușeni o armă și 24 de cartușe.

sursa: evz.ro