Peste 70 de persoane încarcerate pentru trafic de droguri

  • Marius Neacşu

    Aşa cum am anunţat, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Argeş a lansat, sub sloganul “Tulburările legate de consumul de droguri pot fi prevenite şi tratate”, strategia locală antidrog 2014-2020 şi planul local de acţiune Argeş 2014-2016.

    Din datele prezentate de inspectorul principal Marius Neacşu, coordonatorul CPECA, am reţinut că numărul – oficial – consumatorilor de stupefiante din judeţ s-a diminuat şi că cei care au apelat la serviciile centrului, unii fiind minori aduşi de părinţi, se află în tratament gratuit Revia de substituţie.

Sursa:  Argeşul

    “Anul trecut, spunea Marius Neacşu, la Penitenciarul Colibaşi au fost încarcerate 77 de persoane pentru trafic şi consum de droguri. În perioada iulie 2013-aprilie 2014, procurorii DIICOT Piteşti au cercetat 17 persoane, din care 11 în stare de arest preventiv, şi 12 au fost trimise în judecată. Din cele 50 de infracţiuni constatate de lucrătorii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, 24 au fost în flagrant şi tot atâţia traficanţi au ajuns în arest preventiv. În aceeaşi perioadă au fost confiscate diferite cantităţi de LSD, canabis, rezină de canabis (haşiş, n.r.), heroină şi substanţe cu efect psihoactiv, cunoscute mai ales sub numele de etnobotanice. Foarte mult a contat hotărârea cu care au acţionat instituţiile statului şi au fost închise aşa-zisele magazine de vise, unde se vindeau substanţe etnobotanice, al căror efect în timp este devastator pentru organism. Ceea ce mi se pare foarte important este că, în Argeş, nu s-a înregistrat niciun caz de deces provocat de consumul de droguri. Fiind zonă de tranzit către graniţe, Piteştiul şi judeţul constituie o permanentă tentaţie pentru traficanţi, al căror scop este de a identifica noi pieţe de desfacere a stupefiantelor. Din fericire, ei au fost prinşi şi trimişi în arest. În limita competenţelor conferite de lege, CPECA Argeş va continua să desfăşoare activităţi de prevenire a consumului de droguri şi va acorda sprijin şi consiliere persoanelor care au căzut în această capcană”.