Sefii din UMC Rosiuta, intretinuti cu prostituate aduse de un angajat.

Procurorii DIICOT au reţinut pentru trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism un angajat la UMC Roşiuţa din cadrul Complexului Energetic Olteniale. Acesta le aducea şefilor prostituate ca să fie învoit de la muncă. Aristică Benoni Bejinaru are 36 de ani este lăcătuş mecanic şi lipsea de la serviciu ca să racoleze noaptea tinere din cluburi, cu sprijinul unui prieten. Cei doi le promiteau fetelor că le ajută să-şi continue studiile, dar sfârşeau cu ameninţări că le vor vinde în străinătate. Atât angajatul Complexului Oltenia, cât şi prietenul lui au fost arestați preventiv pentru trafic de persoane şi proxenetism.

În acţiunea de prindere a suspecţilor, anchetatorii au făcut acţiuni flagrante, percheziţii domiciliare, corporale şi auto, punerea în executare a unor mandate de aducere, audieri de persoane vătămate, martori, suspecţi, inculpaţi. „Cu ocazia efectuării a patru percheziţii domiciliare în locații din Motru şi comuna Glogova, jud. Gorj, precum şi a percheziţiilor asupra unui autoturism şi corporale, s-au ridicat mai multe obiecte-corp delict, mijloace materiale de probă, constând în: telefoane mobile, tablete, laptopuri, medii de stocare a datelor informatice, înscrisuri autentificate sau sub semnătură privată, documente de călătorie, documente privind expediţii de bani, acte de identitate şi de stare civilă ale persoanelor implicate în activitatea infracţională”, susţin procurorii DIICOT. Din 2010, cei doi suspecţi au recrutat o mulţime de tinere pe care le-au exploatat sexual. Mai întâi le obligau să întreţină relaţii sexuale cu şefi din cadrul Complexului Energetic Oltenia. În schimbul acestor favoruri, angajatul primea zile libere de la serviciu şi mergea pe litoral sau chiar peste hotare ca să scoată tinerele la prostituţie. „Deşi este angajat la UMC Roşiuţa din cadrul Complexului Energetic Oltenia, pe postul de lăcătuş mecanic, cu program zilnic de 8 ore, inculpatul a făcut în aşa fel încât să intre în graţiile unor şefi şi persoane influente, prin acte de corupere ori plasarea de tinere pentru a întreţine raporturi sexuale cu aceştia, situaţie în care a fost favorizat să nu se prezinte mai deloc la serviciu”, se mai arată în comunicatul DIICOT. Timpul inculpatului era împărţit în funcţie de activităţile de recrutare, transportare şi plasare a tinerelor pentru a fi exploatate sexual, având mai mult un program de noapte, când era prezent în cluburi, săli de jocuri de noroc şi pariuri sau alte locaţii destinate agrementului, iar în cursul zilei se odihnea, inc. Aristică-Benoni Bejinaru a căutat să mascheze toate aceste activităţi le prin luarea unei false atitudini de persoană onestă cu un anume statut social şi profesional demn de admiraţie, dar care, în plan sentimental şi al relaţiilor conjugale, a folosit cele mai bune metode pentru a exploata sexual oricare din partenerele cu care a intrat în contact.

Denunţaţi de prostituate

Totul a ieşit la iveală după ce două tinere, una de 14 şi alta de 19, sătule de abuzuri au spus totul poliţiştilor. „În perioada de comitere a faptelor, inculpatul Bejinaru Aristică-Benoni a implicat un număr mare de tinere, multe aproape de vârsta minoratului şi aflate în continuarea studiilor, aşa încât a profitat la recrutarea acestora de un pretins sprijin că le ajută la promovarea unor testări sau examenul de bacalaureat ori acordarea anticipată de sprijin material care să creeze o stare de dependenţă sau chiar de supunere necondiţionată în faţa sa, cât şi a persoanelor de legătură. În unele cazuri, precum în situaţia persoanelor vătămate BED (14 ani) şi BEC (19 ani), inculpatul Bejinaru Aristică-Benoni le-a adresat ameninţări şi a lansat acte de intimidare pentru a nu se plânge organelor de anchetă şi nici să dezvăluie către persoane de încredere faptele exercitate asupra acestora. Adusă în stare de dependenţă şi sub controlul direct sau intermediat, persoana vătămată BEC (transferată în Italia sau Austria), a fost avertizată că în caz de nesupunere riscă să fie vândută la alţi traficanţi de persoane de naţionalitate străină”, mai spun procurorii DIICOT.

Pontat la serviciu contra servicii sexuale

În cursul anului 2014, în perioada 28 aprilie – 04 mai, cât şi 19 – 31 iulie 2014, Aristică-Benoni Bejinaru a fost prezent pe litoral, deşi în mare parte a timpului apare pontat la locul de muncă. Perioada de sejur din luna iulie 2014 a avut drept scop ca în contul unui bilet de odihnă obţinut de inculpatul Bejinaru Aristică-Benoni din partea unităţii unde era angajat (21-27 iulie 2014), acesta împreună cu inculpatul Bejat-Muja Casian şi cu suspectul Dăogaru Nicolae-Emil să înlesnească practicarea prostituţiei şi să tragă foloase de pe urma acestei activităţi desfăşurată de către BCB (18 ani). Ca să-şi ia măsuri de siguranţă, cei doi inculpaţi nu au plecat în acelaşi moment şi împrejurări cu sus-numita, aranjând cu alte persoane să o transporte de urmare, cu maşina şi cu trenul, după ce au plasat-o o noapte în municipiul Bucureşti. Inculpaţii s-au deplasat pe litoral, cu autoturismul, începând cu data de 19 iulie 2014. Din aceleaşi motive de precauţie, inculpaţii au luat măsuri ca şi revenirea în localităţile de domiciliu să se facă tot separat, activităţile fiind surprinse de organele de urmărire penală prin acţiuni flagrante, după caz, la data de 28 iulie 2014 şi, respectiv, 31 iulie 2014. Şi în vara anului 2010, cei doi inculpaţi au procedat în mod asemănător cu o minoră.

sursa. impact