Traficanții de droguri din Motru petrec vara „la răcoare”

Cei șase tineri din Motru, arestați preventiv pentru trafic de droguri, vor petrece vara în arestul poliției gorjene. Magistrații au decis prelungirea mandatului de arestare preventivă pentru încă 30 de zile în cazul lui Constantin-Puiu Gonciulea, Nicolae Valentin-Adrian, Remus-Vasile Predescu, Ionuţ-Eugen Tănăsoiu, George-Viorel Lungu, dar și Petre-Daniel Sperlea. Aceștia urmează să stea „la răcoare” până la data de 26 iulie 2014, inclusiv. Tinerii au ajuns în cătușe după ce la locuințele acestora au fost descoperite cantităţi între 1 şi 2 grame de cannabis. Decizia de la Tribunalul Gorj poate fi atacată de cei arestați.

 Zeci de percheziții

În data de 27 mai, procurorii DIICOT Gorj şi alte structuri au efectuat 14 percheziţii domiciliare, la locații din județele Gorj, Mehedinți, Dolj, Timiș. Totodată au fost efectuate și percheziții corporale asupra membrilor grupării, precum și percheziții asupra unor vehicule. Au fost depistate  și ridicate mai multe corpuri delicate precum telefoane mobile, cântar electronic, foiţe pentru confecţionarea ţigărilor din cannabis, sume de bani, fragmente vegetale de culoare verde-oliv (cannabis) în cantitate totală de aproximativ 45 grame, dar și grindere metalice  (râşniţe) pentru mărunţirea cannabis-ului.

 Droguri aduse din Italia

În urma descinderilor, nouă persoane au fost duse la audieri la sediul DIICOT Gorj, şase suspecţi fiind reţinuţi pentru 24 de ore, iar mai apoi arestați preventiv. La domiciliul liderului din Gorj, Constantin Puiu Gonciulea, anchetatorii au găsit și o petardă care semăna cu o bombă, motiv pentru care s-a organizat o acțiune de amploare pentru „detonarea” acesteia. Investigatorii au descoperit că drogurile erau puse în circulație de către lideri și consumatori, substanțele fiind procurate din Italia. Toate erau depozitate într-o locație știută numai de liderii grupării, aceștia făcându-și aprovizionarea periodic. Vânzarea drogurilor avea loc noaptea, pe străzi, sau în baruri.