Un bărbat din Călăraşi a fost arestat după ce a intenţionat să vândă 850 grame de haşis

Un bărbat din Călăraşi a fost arestat după ce a intenţionat să vândut 850 grame de haşis

 Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Biroul Teritorial Călărași, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi, au documentat activitatea infracțională a trei persoane din municipiul Călăraşi bănuite că, în perioada 2013-2014, ar fi procurat droguri de risc din Spania, pe care le-ar fi comercializat pe raza municipiului Călăraşi.

  Autoritățile judiciare au interceptat, în data de 23 iulie, în municipiul Sebeș, județul Alba, un colet poștal care conținea 850 de grame de droguri de risc, pe care, conform probelor din dosar, Alexandru Stelian (36 de ani) îl expediase din Spania, în data de 15 iulie 2014, pe numele fratelui său, folosindu-se de o identitate falsă. La percheziționarea coletului, în data de 24 iulie 2014, s-a descoperit că drogurile de risc erau disimulate într-un recipient de culoare galbenă – șase calupuri de hașiș – alte două calupuri (250 de grame) cu același tip de drog fiind ascunse într-un pachet de biscuiți, aflate în colet printre alte produse alimentare, obiecte de îmbrăcăminte și încălțăminte.

60 de lei doza

   Alexandru Stelian se întorsese cu autocarul – în data de 18 iulie – din Spania, unde plecase în data de 9 iulie 2014, cu intenţia de a achiziţiona droguri de risc pe care să le valorifice în municipiul Călăraşi în condiţii de clandestinitate, prin intermediul unor persoane.  Din probele administrate în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul Alexandru Stelian a achiziționat cele  opt calupuri de haşiş în greutate de aproximativ 850 grame, din Zaragoza, prin intermediul unui cunoscut și ar fi urmat să le comercializeze en-detail contra sumei de 60 de lei/doza. În cauză, au fost efectuate şi două percheziţii domiciliare, au fost indisponibilizaţi 560 de euro şi întreaga cantitate de haşiş, a cărei valoare estimată, pe „piaţa neagră”, este de 30.000 de euro.

evz.ro