Tanar banuit ca ar fi racolat o minora

Un tânăr este bănuit că ar fi racolat o minoră să se prostitueze în capitală

Angajaţii Inspectoratului de Poliţie Botanica al Direcţiei de Poliţie Chişinău au reţinut un tânăr în vârstă de 21 ani, originar din raionul Făleşti. Acesta este bănuit de racolarea unei minore de 17 ani în scopul practicării postituției, în capitală. Individul ar fi profitat de vulnerabilitatea victimei, convingînd-o să ofere servicii sexuale contra plată, sub protecţia sa. Ambii locuiau în aparatamente închiriate pe un termen de 24 ore, iar victima ar fi oferit servicii sexuale timp de trei săptămâni.

Conform datelor acumulate de către poliţişti, bănuitul cunoştea victima, întrucât ambii erau originari din aceeaşi localitate. Respectiv, în cadrul acţiunilor de urmărire penală, s-a stabilit că el primea de la minoră în fiecare dimineaţă câte 50 – 100 de euro. Sub tutela bănuitului, minora mergea în cluburi de noapte unde erau identificaţi potenţialii clienţi.

Actualmente, bănuitul este cercetat în stare de arest pentru trafic de copii, iar victima a fost plasată la un centru specializat unde  îi este asigurată asistenţă psihologică.

Dacă vinovăţia bănuitului va fi demonstrată în instanţa de judecată, atunci el riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 10 până la 12 ani.

Totodată, poliţiştii au stabilit că individul anterior a fost judecat pentru consum de droguri şi conducerea vehiculului în stare de ebrietate, fără permis de conducere.