ZECI DE PERCHEZIȚII ÎNTR-UN DOSAR DE EVAZIUNE ȘI SPĂLARE DE BANI !

Mascati descindere
PERCHEZIȚIILE VIZEAZĂ O EVAZIUNE FISCALĂ DE 2.500.000 DE LEI ÎN PANIFICAȚIE.

În această dimineaţă în Argeș și în județele Ilfov, Teleorman, Prahova, Vâlcea și Dâmbovița au loc 47 de percheziţii. 22 sunt făcute la sediile unor societăţi comerciale şi 25 la locuinţele unor persoane bănuite de evaziune fiscală în formă continuată şi de spălare de bani. Acțiunea este coordonată de polițiștii din Argeș de la Serviciul de Investigare a Fraudelor.
Potrivit Poliției Argeș, din noiembrie anul trecut şi până în prezent 19 persoane suspecte în acest caz, în calitate de reprezentanţi ai unei firme, ar fi achiziţionat, comercializat şi procesat produse de morărit, panificaţie şi patiserie fără a înregistra în evidenţele contabile toate aceste operaţiuni şi veniturile realizate. Prejudiciul creat bugetului de stat prin neplata impozitului pe profit şi a T.V.A. este estimat la 2.500.000 de lei.
La percheziţii participă 165 de poliţişti de la inspectoratele de poliţie judeţene Argeș, Ilfov, Teleorman, Prahova, Vâlcea, și Dâmboviţa, polițiști de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Piteşti şi 50 de jandarmi. Mai precizăm că acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliției Române și al Serviciului Român de Informații.