DIICOT Buzău

 Canabis plante

  Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul  Teritorial Buzău împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău au efectuat în data de 12.02.2015, un număr de 13 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Buzău, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea a două grupări infracţionale specializate în trafic de substanţe cu caracter psihoactiv.

     În cauză există suspiciunea rezonabilă că pe raza jud. Buzău s-au constituit două grupări infracţionale, formate din 14 persoane, care  începând cu luna septembrie  2014 şi până în prezent, au achiziţionat de pe raza municipiilor Buzău, Brăila şi Bacău  substanţe cu caracter psihoactiv pe care le-au comercializat mai multor persoane, preponderent tineri cu vârste cuprinse între 16 si 24 ani.

    O parte din substanţele cu efect psihoactiv erau procurate de către suspecţi prin comenzi de pe site-ul “chemicalwire”, fiind expediate acestora prin intermediul  unor firme de curierat.

    Astfel, există suspiciunea că, în perioada menţionată, membrii celor două grupări au procurat şi comercializat cantiatea de aproximativ 660 grame de substanţe etnobotanice precum si cannabis, rezină de cannabis şi  substante ce au in componenta pentedrona – component calificat de lege ca drog  de mare risc., obţinând importante sume de bani.

    În urma consumului substanţelor comercializate de către membrii grupărilor o mare  parte din consumatori  au necesitat internarea în cadrul  Serviciilor de Urgentă ale Spitalului  Judeţean Buzău si ale Spitalului de Neuropsihiatrie Sapoca,  unii dintre ei prezentând simptome neuropsihice severe si chiar stări comatoase.

    La sediul D.I.I.C.O.T – B.T Buzău vor fi audiate mai multe persoane urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

    Acţiunea a fost realizată cu sprijinul IPJ Buzău – S.A.S. si Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Buzău.

    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

sursa: diicot