„Nu lăsa Drogurile să-ţi controleze viaţa !”

Proiect de informare privind pericolul consumului de droguri

Proiectul „Nu lăsa Drogurile să-ţi controleze viaţa !”, iniţiat de Asociaţia Împotriva Crimei Organizate şi Consiliere Antidrog A.C.O.C.A. în parteneriat cu Direcţia Judeţeană Pentru Sport şi Tineret Argeş, finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului se desfaşoara în perioada 01 aprilie – 30 iunie 2015, după următorul calendar:

Nr. crt. Activităţi Termen
1. – Activităţi de informare în unităţile de învăţământ selectate
– Promovarea concursului „Tentaţia ucide – Alege viaţa fără droguri !” 06 – 30 aprilie
2. – Desfăşurarea concursului
– Evaluarea lucrărilor
– Anunţarea câştigătorilor 01 – 31 mai
5 – 12 iunie

15 iunie
3. – Participarea câstigătorilor de la cele două secţiuni, locurile I, II si III, voluntari la dezbateri finale şi activităţi recreativ – educative în Centrul de agrement Nucşoara 20- 21 iunie
(27 – 28 iunie) 2015

Proiectul urmăreşte dezvoltarea unor atitudini şi practici la nivelul întregii populaţii aflată într-o formă de învăţământ, prin intermediul programelor şcolare şi de petrecerea timpului liber, în scopul adoptării unui stil de viaţă sănătos fără tutun, alcool şi droguri. Se intenţionează ca informaţiile oferite prin aceste activităţi să ajungă la un număr de aproximativ 2000 de tineri adolescenţi, elevi ai liceelor beneficiare: Liceul de Arte „Dinu Lipatti”, Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul”, Liceul Tehnologic „Astra”, Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”, Colegiul Tehnic „Dimitrie Dima”.
Concursul cu tema ” Tentaţia ucide – Alege viaţa fără droguri !” se va desfăşura pe următoarele secţiuni:
I – film de scurt metraj, spot;
II – arte vizuale cu subsecţiunile:
– grafică în format electronic – realizarea de flyer cu dimensiunile 130 mm / 180 mm, realizarea de afişe format A2 sau A 3
– grafică/ pictură

Concursul se adresează tuturor tinerilor implicaţi direct sau indirect în activităţile proiectului şi urmăreşte promovarea spiritului artistic ca modalitate de exprimare a tinerilor ca alternativă la consumul ilicit de droguri, dar şi diseminarea de informaţii noi pe problematica prezentată.
Campania reprezintă un pilon important în educaţia nonformala a tinerilor cu privire la riscurile produse de consumul de droguri şi consecinţele aferente.

Afis mic

CERERE INSCRIERE CONCURS          REGULAMENT CONCURS                                                                 

Cerere inscriere concurs                                 Regulamentul de desfasurare concurs